Home » Nieuws » Cursus Babymassage, -Yoga

Cursus Babymassage, -Yoga

30 maart 2021

De cursus babymassage heeft in 4 jaar tijd hele transformaties doorgemaakt. Op mijn vernieuwde website krijgt het een eigen pagina waar ik uitleg geef over mijn werkwijze en handige informatie rondom het plaatsvinden van de cursus en de opties waarin je de cursus kunt volgen.

Deze blog wil ik graag vertellen waarom babymassage zo’n toegevoegde waarde is in de eerste maanden van de babyperiode en hoe het jou, of jullie, als ouders kan verrijken en zekerder zal maken. In veel culturen is massage een vast onderdeel van de opvoeding en het is mooi om te merken dat het onder Nederlandse ouders ook steeds vaker wordt gezien als een manier om je baby goed te leren kennen in zijn behoeften.

Allereerst is babymassage echt ongelofelijk fijn om te doen. Als je de juiste houding hebt, merk je dat je baby hier op reageert en rustiger wordt. Voor een baby is de moeder zijn hele wereld, en vaak ook al snel genoeg de vader. In deze bubbel leert de baby de wereld kennen – het liefst zo langzaam, warm en prikkelvrij mogelijk. Wanneer je als ouders (oprechte!) rust en geborgenheid kunt uitstralen, straal je dit direct uit naar je baby en bouw je zo letterlijk aan hoe veilig en gewild je kindje zich voelt hier op aarde. Dit zijn de eerste hersenverbindingen die je kleintje maakt, en dus van grote invloed op hoe jouw baby zich ontwikkeld in de komende jaren – met alles wat het leven nog in petto heeft.

Niet onbelangrijk is dat het jou zelf ook een fijn gevoel geeft. Net als bij het geven van borstvoeding, of tijdens momenten van huid-op-huid contact, komt er oxytocine vrij, en dit merk je natuurlijk aan de golf aan liefde die je voelt voor je baby. Bij het masseren van je baby krijg je, hoe klein ze soms nog zijn, direct wat terug in de non-verbale communicatie. Ze reageren op jou en alles wat je geeft aan liefde op dat moment, krijg je in volle overgave terug.

Je zult merken dat wanneer je masseert, er een wisselwerking ontstaat tussen jou, jullie, en je kleintje. Dit brengt je dichterbij je intuitie. Wat bij betreft het sluitelwoord in de opvoeding en het eerste jaar met je baby. Je baby vertrouwt jou al. Jij hebt vaak google niet écht nodig om tot de oplossing te komen die bij jullie past. Maar soms is het lastig. Massage helpt 100% voor het versterken van het moeder- & vadergevoel dat al in je zit.
Natuurlijk ben ik scherp op sitiuaties die meer (professionele) hulp kunnen gebruiken en zit ik in al mijn persoonlijke en professionele ervaring vól tips over waar je steun kunt vinden. (En daarin heb ik van google nog nooit gehoord ;-))

Fysiek leer je je baby dat hij zijn eigen lijfje heeft, los van jouw lichaam – het lichaam van de moeder waar hij tot voor kort nog een geheel mee vormde. Dobberend in een rijk omhulsel, warm en geborgen waarin eten en drinken altijd ruim op voorraad was. Eigenlijk was jouw baarmoeder zijn paradijs! Tot hij of zij er uit moest en een nauwe doorgang hem het levenslicht gaf. Hoeveel zin ze soms ook hadden om het leven te beginnen… Het valt ze vaak wat tegen, die koude buitenwereld waar alles zo snel gaat en waar ze soms zelfs moeten wachten op eten! Je baby vindt zo zijn manieren om jou er op te attenderen dat hij hulp nodig heeft (juist, huilen!). Baby’s hebben véél gevoeligere zintuigen, prikkels komen véel harder binnen dan bij volwassenen – maar ze willen overleven dus ze pikken zo veel mogelijk op. 
Massage helpt om al die prikkels te verwerken en een plekje te geven. Door de langzame, aandachtige aanraking komen ze tot rust. Mogen ze hun lijfje voelen en daar waar nog een stressvolle herinnering zit (vanwege de bevalling), mogen ze een nieuwe herinnering maken, eentje die fijn voelt en waardoor ze hun eigen lichaampje leren kennen.

Massage helpt om je baby lekker in zijn vel te laten zitten. En dit is van cruciaal belang! Want op deze manier kan het goed zijn behoeften laten weten, zonder dat er nog een andere stress-laag op zit. 
Door de massage, de yoga-oefeningen en thema’s die ik behandel in de cursus, zal je baby alledaagse dingen als minder stressvol ervaren (bijvoorbeeld aan- en uitkleden), reageer jij vanuit rust en liefde op de signalen die je baby geeft en bouw je aan het vertrouwen in dat eerste jaar van jullie leven. 

Rest mij te zeggen dat ik altijd enórm geniet van deze cursus geven en ik ben eigenlijk altijd ontroerd door de gezinnen en de verhalen. Ik geef de cursus net zo lief privé als in groepsverband en het allerleukste is als de cursus persoonlijk wordt – schroom dan ook niet om dingen aan te kaarten waar je extra aandacht voor wilt hebben.

Ik hoop van je te horen. Of je nu in verwachting bent, op zoek bent naar een eerste uitje met je baby of een mooi kraamcadeau zoekt(voor je zelf, of je vriendin of een hele groep – haha), mail me en we komen er uit!

Kijk op je gemakje even naar alle informatie en opties op de pagina.

Praktijkgegevens:

 Lizanne Massage
 
 
 06-30390251
info@lizannemassage.com
 www.babycursusamsterdam.com

Openingstijden:

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag: 
Zaterdag: 
Zondag: gesloten

Lizanne Massage

Bekijk hier de locaties waar ik werk, lees over de massagevormen die ik toepas en de masterclasses die ik volg. Ook gebruik ik deze pagina om de 5-delige Cursus Babymassage, -Yoga en Voeding onder de aandacht te brengen.

Interessant…

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin