Wat kan massagetherapie voor jou betekenen?

Vind je het lastig om te ontspannen?

Ervaar jij veel spanning, ook als je even niets te doen hebt? Voelt je lichaam onrustig en kun je je gedachten moeilijk ‘uitzetten’?

Heb je last van lichamelijke klachten?

Of meerdere (vage) klachten die maar niet weg willen? Massagetherapie geeft jou en je klacht de ruimte om gevoeld te worden.

Zit je niet lekker in je vel?

Soms is er een relatie tussen fysieke klachten en je mentaal niet goed voelen. Met massagetherapie kun je dit onderzoeken.

Wordt bewust van de signalen van jouw lichaam 

De meesten van ons weten hoe belangrijk het is voor ons welzijn om te kunnen ontspannen. Toch lukt het ons vaak onvoldoende om rust en ontspanning te vinden in ons drukke bestaan. Zelfs op een vrije dag vinden we het moeilijk om even te ‘ont-moeten’.

Wanneer we spanningen niet loslaten, stapelen ze zich op in ons lichaam. Voortdurende stress leidt tot fysieke en mentale klachten en in een later stadium zelfs tot overspannenheid, depressie en burn-out.

Massagetherapie maakt je bewust van je lichaam, je gedachten, emoties, patronen… Tijdens een sessie hebben we hier aandacht voor. Dit kan leiden tot inzichten. Zo kun je weer rusten in je eigen lichaam en vertrouwen op de signalen die je lichaam geeft en daar naar luisteren.

Bewustwording van het lichaam is de eerste en belangrijkste stap in het helen en voorkomen van langdurige klachten.

“Met Liefde en Aandacht bewust zijn van onszelf en alles om ons heen – de Verbinding ervaren “

De Magie van aandachtige aanraking

Aandacht en bewustwording van het lichaam staan centraal in mijn massages. Daarom masseer ik in een rustig tempo. Dit geeft je de kans mijn handen te volgen en je lichaam te voelen met alle sensaties die naar de oppervlakte komen.

Tijdens een sessie holistische massagetherapie bespreken we vooraf wat er op dat moment speelt in jouw leven en waar je aandacht aan wilt geven. Samen bepalen we vervolgens welke massage jou het beste kan helpen.

Iedere sessie is anders. Ik maak gebruik van verschillende technieken en door in het moment te zijn is het altijd een verrassing wat er gebeurt en hebben we daar de aandacht voor.

Word door massagetherapie bewust en leer vertrouwen op de signalen van jouw lichaam

Ervaar meer ontspanning

Ontspanning is essentieel om je goed te voelen, energie te hebben. Een massage biedt ontspanning. Ik nodig je uit om bewust te worden van je lichaam.

Voorkom langdurige klachten

Leer vertrouwen op de signalen van jouw lichaam. Bewustwording van het samenspel tussen lichaam, gedachten en emoties kan tot verandering leiden doordat het er ís. 

Leer jezelf écht goed kennen!

Als je je bewust bent van jouw lichaam, emoties, gedachten, patronen… Dan kun je beter herkennen wanneer je wat minder lekker in je vel zit en wat je dan écht nodig hebt en moet doen. Je lichaam is tot zoveel in staat! het vraagt alleen om voelende aandacht, van jou.

Ervaringen van mijn klanten

Lizanne neemt de tijd om goed op mij af te stemmen en gaat echt in op dát waar ik op dat moment voor kom, of behoefte aan heb. Ze heeft een breed repertoire aan technieken. Een massagebehandeling bij Lizanne is altijd een cadeau aan mezelf.

Caroline K.

Lizanne is een heel fijn persoon om bij te zijn. Haar zachte energie en deskundigheid op het gebied van massage en heling zorgen ervoor dat ik elke keer met een goed gevoel haar praktijk uitstap.

Joey

Wat kun je verwachten tijdens een sessie massagetherapie bij mij?

Een sessie duurt gemiddeld 1,5uur. Ik neem de tijd voor je en luister naar je en waarvoor je komt. Een eerste sessie is inclusief een intake. In de sessies daarop blikken we even terug en gaan daarna kijken wat er op dat moment speelt. De focus ligt op masseren. In meerdere sessies kunnen we een proces aan waarin er meer bewustwording, ontspanning en heel-wording zal ontstaan.

Hieronder een overzicht met de tarieven en de verschillende opties. Ik help je graag verder mocht je vragen hebben.

Massagetherapie kan zorgen voor meer ontspanning én meer energie in het dagelijks leven.

Wat gebeurd er als je je emoties, gevoelens en gedachten de ruimte geeft?

Veelgestelde vragen

Wordt een sessie massagetherapie vergoed?

Mijn behandelingen worden gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit een aanvullend verzekeringspakket. Vanaf 2019 zijn een aantal zorgverzekeraars gestopt met het vergoeden van massagetherapie.

Deze site geeft een handig overzicht van vergoedingen per 2019: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/natuurgeneeskunde 

Ik ben aangesloten bij de VNT, Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten en de koepelorganisatie RBCZ met licentienummer 190025R.

Help! Mijn verzekering vergoed geen massagetherapie (meer). Wat nu?

Stap 1: onderteken deze petitie!
https://petities.nl/petitions/behoud-de-huidige-vergoedingen-in-de-complementaire-zorg?locale=nl

Vanwege dit dramatisch besluit, sta ik er voor open om je tegemoet te komen. Mocht je specifiek voor een massagetherapie bij mij willen gaan, laat mij dan weten wat je motivatie is. Neem contact met me op voor jouw specifieke situatie, dan kunnen we het er over hebben.

Wat zijn concrete resultaten van massagetherapie?

Dit verschilt altijd per persoon, per sessie, per intentie, per situatie, per uur.

Ik ga ervan uit dat wanneer we allebei voelend aanwezig zijn tijdens de sessie, er gebeurt wat nodig is. Alles is Goed!

Onderstaande punten kunnen een korte en vaak lange termijn resultaat zijn

  • Goed slapen
  • energiek voelen
  • beter in je vel zitten
  • signalen van het lichaam herkennen
  • weten wat goed voor je is
  • meer ontspanning ervaren op mentaal en fysiek niveau
  • beter omgaan met klachten of de situatie waar je inzit
  • vertrouwen hebben in je lichaam, het niet meer zien als een last maar als een waardevol signaal
  • meer zelfliefde, en daarmee liefde voor anderen om je heen

Ervaar het zelf 🙂

Op welke locaties in Amsterdam ben ik te vinden?

Je kunt me vinden bij Yogaschool Bluebirds in Amsterdam Centrum-Oost. Vlakbij Artis en het Tropenmuseum.
Hier masseer ik op dinsdagochtend van 8.30-12.00 en op woensdagmiddag van 15.00 – 21.00.

Op donderdagmiddag masseer ik in mijn lievelings-stadsdeel Amsterdam-Noord bij het prachtige Rumah Yoga. Van 12.00 – 17.00 kun je bij me terecht.

Reserveer makkelijk via de Afspraak maken pagina een plekje op de massagetafel 🙂

Ervaringen van mijn klanten

Ik ben vorig jaar drie maal bij Lizanne geweest voor een therapeutische massage naar aanleiding van spanningsklachten. Door haar massages heb ik mijn lichaam een stuk beter leren kennen, door stil te staan bij verschillende plekken en daar aandacht aan te geven. Lizanne stelt je vragen op een prettige manier en begeleid je op een rustige manier door het proces en de massage. Ik heb me heel veilig gevoeld gedurende de massages, en zou het een ander zeker aanraden wanneer je lichamelijke klachten ervaart waarvan je de oorsprong wil onderzoeken.

Jaqueline Kamminga

Ik heb zowel ontspanningsmassages als therapeutische massages van Lizanne gehad. Lizanne straalt veel rust uit en neemt de tijd om naar je te luisteren. Het is bijzonder om te merken dat een massage die met zoveel aandacht wordt gegeven zo’n positief effect heeft. Door de holistische behandelingen ben ik anders naar mijn schouderprobleem gaan kijken en heb ik geleerd om niet meer over mijn eigen grenzen te gaan. Ik kan de massages van Lizanne van harte aanbevelen!

 

Tatiana van Waveren

Heb je zin gekregen in een massage, die én ontspanning geeft én aandacht heeft voor dat wat er speelt?