“Later als ik groot ben” zou ik altijd met kinderen gaan werken. Maar mijn pad bleek iets meer omwegen te hebben. Na mijn studie Pedagogiek was ik niet overtuigd en ging ik verder zoeken naar iets wat al jaren eerder op mijn pad kwam: Massagetherapie.
In 2007 nam mijn moeder me mee naar Portugal op vakantie, kuren bij Arthur en Marleen van Casa Conmigo. Na een week sap-vasten, was ik ontzettend geïnspireerd, niet alleen om ‘schoon’ en fris mijn studententijd in Utrecht in te duiken, maar ook door de aanraking. Het masseren. Wat was dat fijn! Ik had mijn lichaam in tijden niet zoveel positieve aandacht gekregen – dat was een enorme opsteker voor een meisje van 20 met roerige tienerjaren achter de rug.

Vanaf mijn 18e kamp ik met een rughernia. Tijdens mijn studentenjaren kwam deze klacht alsmaar terug. Opvallend was, dat de pijn erger was op momenten waarin ik ook stress had. Ik was me er niet van bewust, ik koppelde het lichamelijke niet aan mijn mentale toestand.

In 2013 startte ik met Holos, academie voor Massagetherapie. Het was een confronterende maar absoluut waardevolle tijd. Ik leerde mezelf kennen op meerdere niveau’s. De patronen in mijn gedachten werden duidelijk, ik werd me bewust van verschillende emoties in mijn lijf en zo ook hoe mijn lichaam daar op reageert. Deze verschillende lagen in mijzelf leerde ik te herkennen, ze te observeren en uiteindelijk de ruimte te geven. Zijn met wat is. Hier leerde ik de basis voor het werken vanuit een holistische visie waarin alles blijft bewegen. Je lichaam geeft continue signalen, emoties komen en gaan. Net als je gedachten. Hoe ga je ermee om? Wil je het onderzoeken?
Zo word ik telkens weer bewust van patronen, oud zeer, hoe ik omga met tegenslagen, maar ook met enthousiasme…

Vanaf 2017 ben ik afgestudeerd massagetherapeut en aangesloten bij beroepsorganisatie VNT. Het jaar waarin ik moeder werd van Midas. Het klopte dat ik in dat jaar ook cursussen Babymassage en -Yoga ging geven. In deze cursus kan ik zoveel passie en ervaring kwijt!

Ik ben in mijn werk en in mijn relaties altijd op zoek naar verbinding. Verbinding is er altijd, maar er valt ook altijd wat in te onderzoeken. Als ik de verbinding kwijt ben, dan voel ik dit. Soms meer lichamelijk, soms meer mentaal. Dat mag. Het is mooi als ik hier bewust van word.

Lizanne Holistische Massage

Massagetherapeut

Academie Holos voor Massagetherapie

Deze studie heb ik in 2017 afgerond. Na het eerste jaar ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. Deze studie heeft me vanuit een holistische visie leren masseren en de basis gevormd van mijn therapeutschap.

Academie Holos voor Docent Babymassage

Ik houd ontzettend van baby’s en ik weet veel over de ontwikkeling. De opleiding tot docent babymassage was een logische stap. Inmiddels geef ik in Amsterdam unieke cursussen waarover je meer kunt lezen!

Masterclasses rondom de Psoas spier

Na het afronden van mijn studie voelde ik me vrij om me verder te ontwikkelen. Ik kom heel graag bij de opleidingsdagen van Korrie de Vet, die me ontzettend veel leert over de superbelangrijke spier, de Psoas.

Hoe klanten mij ervaren

Naar aanleiding van een hernia in mijn onderrug heb ik drie therapeutische behandelingen gehad. Lizanne is een goede luisteraar: ze neemt de tijd om naar je persoonlijke verhaal te luisteren waardoor ze een zo goed mogelijk advies kan geven over hoe je naar je lichaam kunt luisteren. De therapeutische massage zelf was heel professioneel en kundig, ze weet goed te observeren waar in het lichaam er ‘knelpunten’ of spanning zit. De sessies hebben me veel gebracht. Na die hernia vertrouwde ik mijn lichaam niet meer. Door de tips van Lizanne en haar scherpe observaties tijdens de sessies ben ik er relaxter over gaan denken en leerde ik weer iets beter luisteren naar mijn lichaam. Ik ben nu weer helemaal hersteld en deze sessies hebben daar zeker aan bijgedragen. Lizanne Holistische Massage vind ik dus een aanrader!

Sophie Harbers

Wil jij samen met mij jouw klacht of situatie onderzoeken
,

met een sessie holistische massagetherapie?